ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (Σ.Μ.Ε.Θ.) ΚΑΙ ΔΙΩΚΟΜΕΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (Σ.Μ.Ε.Θ.) ΚΑΙ ΔΙΩΚΟΜΕΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Ευχαριστήριο



ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ    12/10/2016
Ευχαριστούμε όσους και όσες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αλληλεγγύης, του Σωματείου Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης (ΣΜΕΘ) και του αγώνα στα φρoντιστήρια «Μπαχαράκη», το Σάββατο 1/10/2016, στη συναυλία που διοργανώθηκε από την Επιτροπή, στο θέατρο Κήπου στη Θεσσαλονίκη. Τους καλλιτέχνες-μουσικούς που έπαιξαν εθελοντικά καθώς και τους  εργαζομένους που ανταποκρίθηκαν μαζικά. Ταυτόχρονα, ευχαριστούμε όσους και όσες βοήθησαν με οποιοδήποτε τρόπο στο να πραγματοποιηθεί αυτή η συναυλία.
Η άδικη, εξοντωτική και πρωτοφανής απόφαση (445/2016) του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, που επιβάλει στο Σ.Μ.Ε.Θ. και σε τρία μέλη της διοίκησής του, την καταβολή χρηματικής αποζημίωσης 12.000 ευρώ, ως ηθική βλάβη στην εργοδοσία των φροντιστηρίων «Μπαχαράκη», γιατί διεκδικήσαμε, από την εργοδοσία των φροντιστηρίων, την επαναπρόσληψη συναδέλφου και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων του, πέρα από το ότι αποτελεί μια διαρκή απειλή (για νέες διώξεις, κατασχέσεις κ.α.), δεν αφορά μόνο το Σ.Μ.Ε.Θ. αλλά όλους τους εργαζόμενους.
Η δικαστική δίωξη της εργοδοσίας προς το σωματείο καθώς και η καταδικαστική απόφαση, ιδιαίτερα στην εποχή των Μνημονίων, στρέφονται κατά του πιο στοιχειώδους εργατικού και κοινωνικού δικαιώματος, του δικαιώματος να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε. Εκφράζουμε άλλη μία φορά την αντίθεσή μας σε οποιαδήποτε προσπάθεια ενοχοποίησης, ποινικοποίηση και απαγόρευσης εργατικών και κοινωνικών διεκδικήσεων!
 Συνεχίζουμε τον αγώνα μας μέχρι τέλους! 
 - Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στον απολυμένο καθηγητή
- Να σταματήσει κάθε δίωξη στο Σ.Μ.Ε.Θ. και στα τρία μέλη της διοίκησής του, από τα φροντιστήρια «ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ»
Απευθυνόμαστε σε κάθε κοινωνική και πολιτική συλλογικότητα αλλά και σε κάθε εργαζόμενο/η, νέα/ο  για να συμμετέχουν ενεργά και να στηρίξουν με κάθε τρόπο (ψηφίσματα αλληλεγγύης, οικονομική ενίσχυση, συμμετοχή στις εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις κτλ) την Επιτροπή, το Σωματείο και τους διωκόμενους.
 Συνεχίζουμε τη συλλογή ηλεκτρονικών υπογραφών αλληλεγγύης:      http://www.yperaspisi.smeth.gr/